14:20 / 19.03.2020.

Autor: B.A./HRT

Bačić: Ne bih odbacio mogućnost otpisa potraživanja

-

-

Foto: - / -

Bačić je rekao da će, u slučaju da se situacija pokaže još težom, Vlada svakako dodatno reagirati
Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je danas komentirajući mjere pomoći gospodarstvu da će, u slučaju da se situacija s koronavirusom pokaže još težom, Vlada svakako dodatno reagirati.

Bačić je na konferenciji za novinare nakon izglasavanja mjera zahvalio svim zastupnicima na jedinstvu u donošenju zakona.

- Moramo imati povjerenje u Vladu koja je protekle dvije i pol godine svojim radom uspjela očuvati i na višu razinu podići financijski sustav i poboljšati gospodarske prilike u Hrvatskoj, to je legitimacija zbog koje će se znati nositi i s izazovom ispred nas, rekao je Bačić.

Rekao je da će, u slučaju da se situacija pokaže još težom, Vlada svakako dodatno reagirati.

- Ja u startu ne mogu odmah reći da će Vlada otpisati ili neće otpisati potraživanja prema poduzetnicima koji su dužni plaćati poreze i druga javna davanja, ali ne bih takvu mogućnost niti otpisao, rekao je Bačić.

Bačić je rekao da će mnogim poduzetnicima biti problem isplata plaća za ožujak. Razmišlja se, dodao je, na način da mjere i uvjeti budu što jednostavniji, bez prevelike administracije, kako bi se poslodavcima isplatio novac za svakog zaposlenika za koga se dokaže da postoje opravdani razlozi da prima minimalnu plaću iz sredstava državnog proračuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!