Bačić: Prvo prolazno vrijeme je 30. lipnja kada će se vidjeti koliko smo uspješni

16.01.2023.

14:55

Autor: HRT/V.G./Hina

Branko Bačić

Branko Bačić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Kandidat za ministra graditeljstva Branko Bačić (HDZ) izjavio je u ponedjeljak da su mu prioritet 1,3 milijarde eura koji se moraju potrošiti idućih pet mjeseci, kao i da je 'prvo prolazno vrijeme' 30. lipnja - kada će se vidjeti koliko su uspješni.


Najvažnije mi je potrošiti (europski) novac, a nije ga malo, 1,3 milijarde eura koje moramo potrošiti u idućih pet mjeseci, poručio je Bačić nakon sjednice nadležnih saborskih odbora na kojoj je dobio podršku za obnašanje dužnosti ministra graditeljstva i prostornog uređenja.

Izazov je veliki, a znate da se u ovom trenutku gradi samo 215 stanova, da je samo šest kuća napravljeno i da je to ogroman posao, dodao je.

Kazao je i kako mu je u izradi plana obnove pomogla struka, ali i da je cijelo vrijeme kao zastupnik pratio proces te je upoznat s problematikom.

Nakon preuzimanja ministarske dužnosti, najavio je, otići će na Banovinu, te obići Zagreb, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju i predstaviti program.

Obići ću sve, predstaviti im program, tražiti njihovu podršku jer bez njih nećemo realizirati obnovu, rekao je.

Prvo prolazno vrijeme je 30. lipnja, tada ćemo vidjeti koliko smo uspješni, poručio je.

Saslušanje na odborima Bačić je ocijenio ugodnijim nego što je očekivao i izrazio nadu da je bio uvjerljiv. Svaki novi posao je izazov, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!