09:32 / 24.12.2020.

Autor: S.M./HRT

Badnjak u uvjetima epidemije, mise samo do 22 sata

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Badnjak, dan uoči Božića, ove će godine zbog epidemioloških mjera biti obilježen drukčije nego što je uobičajeno. Stoga će se polnoćke održati ranije tijekom večeri.
Badnjak, dan uoči Božića, ove će godine zbog epidemioloških mjera biti obilježen drukčije nego što je uobičajeno. Stoga će se polnoćke održati ranije tijekom večeri, a trajat će najdulje do 22 sata. 

➡️ Misna slavlja vraćaju se u zagrebačku Katedralu 
➡️ Posebna pravila i u crkvama 

Svečanu misu polnoćku u 21 sat u zagrebačkoj katedrali, prvu nakon potresa u ožujku,  predvodit će kardinal Josip Bozanić. U katedralu će na polnoćku smjeti ući prvih 20 vjernika, a za svakog od njih bit će osigurano sedam četvornih metara. Prijenos ćete moći pratiti na Prvom programu HTV-a.

Umjesto 25 osoba, kako je prije rečeno, na Badnjak i Božić u crkvama diljem Hrvatske, ovisno o njihovoj površini, ipak će se moći okupiti i više vjernika. Na ulazu će se provoditi dezinfekcija, a istaknuto je i koliko ljudi će smjeti ući. Za svaku osobu mora se osigurati sedam četvornih metara prostora, a obitelji mogu sjediti zajedno.

➡️ Papa: Božić s ograničenjima protiv koronavirusa može biti autentičniji  

Papa Franjo predvodit će polnoćku u bazilici svetog Petra od 19.30.

➡️ "U mreži Prvog" o porukama Božića i slavlju tijekom pandemije 

Pater Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, kazao je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" da je u mnogim krajevima normalno da se za starije ljude božićne mise služe oko 17 ili 18 sati.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!