12:43 / 11.09.2019.

Autor: Fabijan Kale/P.F./HRT

Bandić potvrdio da se razmatra naplata parkiranja u cijelom Zagrebu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pa ćemo uvesti parking koji će biti pravedan, koji će biti provediv i koji će biti racionalan, rekao je Bandić.
Grad Zagreb razmatra uvođenje naplate parkiranja u cijelome gradu, potvrdio je jutros gradonačelnik Milan Bandić, dodavši da se o tome vode pregovori s mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti. Ipak, izjavio je da se naplata neće uvoditi protiv volje građana.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Gradonačelnik je održao sastanak s predstavnicima Zagrebačkog Holdinga, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Sastanak je bio tek priprema kako bi se obavijestili svi oni koji će odlučivati o naplati parkiranja.

U medijima su se pojavile inormacije da bi se cijeli grad pokrio u 5 zona, te da postoje dvije verzije. Jedna u kojoj bi se doslovno pokrilo sve i uvelo 33.000 novih parkirališnih mjesta, a druga kojom bi se broj mjesta povećao tek za 6000.

- Tijekom vremena će doći da će svi zonirati pravedno. Pa ćemo uvesti parking koji će biti pravedan, koji će biti provediv i koji će biti racionalan. A nigdje nećemo proširivati zone i uvoditi parkiranje bez konsenzusa s građanima odnosno mjesnim odborima i vijećima gradske četvrti, rekao je Milan Bandić.

Gradska oporba tvrdi da će se sustav, kakav god on bio, koristiti za ubiranje novih nameta. 

- Neozbiljno je prisiljavati zagrepčane da ponovno plaćaju neku fiksideju gradonačelnika, jedan novi harač koji se pokušava uvesti, smatra gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak.

A dok se tek govori o parkiralištima u cijelom gradu, zone su se proširile na neka nova mjesta poput Središća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!