16:53 / 18.10.2020.

Autor: D.M./HRT

Bandić: Proći će korona pa ćemo piti pivu na štengama HNK

Foto: Z1

Foto: Z1

Foto: - / -

Sinoć su kod HNK uredovali redari, moramo se pridržavati pravila. Ispričavam se mladim ljudima. Neka se suzdrže ovo vrijeme, poručio je Bandić.
- Sinoć su kod HNK uredovali redari, moramo se pridržavati pravila. Ispričavam se mladim ljudima. Neka se suzdrže ovo vrijeme. Proći će i ta korona pa ćemo disati svi punim plućima kod HNK i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti, iako ne smijem, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Redari prekinuli ulični tulum ispred HNK
➡️ Koronavirus na koži živi 9 sati, 5 puta dulje od virusa gripe

Izrazio je zadovoljstvo što je u Zagrebu danas 100 manje zaraženih nego jučer i sve sugrađane zamolio da se strogo pridržavaju mjera. Najavio je da će kontrole kod HNK biti svakodnevne. Za utorak je najavio sastanak s predstavnicima ugostitelja.Podsjetio je kako su obrtnici mjerama Grada oslobođeni plaćanja najamnina za prostore i terase, a plaćaju i 30 posto manje komunalnog doprinosa. Te će mjere trajati najmanje do kraja godine, a možda i dulje, kazao je Bandić za televiziju Z1.

- Ovo će trajati još dva, tri tjedna, a onda ćemo ići silaznom putanjom. Nisam neki stručnjak, ali imam ja malo i Božjeg proviđenja, rekao je Bandić. Kazao je kako je Arena spremna u slučaju potrebe prihvata oboljelih.

Podsjetimo, u protekla 24 sata u gradu Zagrebu zabilježeno je 286 novih slučajeva zarazekoronavirusom te je za 830 osoba izrečena mjera samoizolacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!