15:44 / 21.10.2019.

Autor: HRT

Bandić proziva Divjak i zbog poreza traži sastanak s premijerom

Foto: arhiva, Filip Kos/PIXSELL

Foto: arhiva, Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od svibnja kumimo za sastanak, kazao je Bandić naglasivši kako svaka treća kuna u proračunu dolazi iz Zagreba kao i 57% ukupnih prihoda od poreza na dobit.
Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić još je jednom pozvao premijera Andreja Plenkovića na sastanak, ovaj put na temu porezne reforme. Konferenciju za novinare iskoristio je kako bi još jednom prozvao  ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak ponovivši kako je problem plaća u obrazovanju trebala već riješiti u protekle tri godine.

- I da ministrica resorna sjedi tri godine na jaslama državnim svog ministarstva, tri godine, umjesto da riješi problem, kaže ići ćemo na izbore ako nema plaća. Pa ona je to trebala riješit. S kime? Zajedno s predsjednikom vlade, kazao je Milan Bandić.Za poreznu reformu kazao je kako se rasterećenje provodi na račun svih osim države, odnosno na račun poduzetnika, obrtnika i lokalnih jedinica. Pozvao je premijera na konstruktivan i partnerski  razgovor o toj temi. Naglasio je kako svaka treća kuna u državnom proračunu dolazi iz Zagreba kao i  57 posto ukupnih  prihoda od poreza na dobit. Istaknuo je i da Zagreb ne  želi smanjivati postignuti životni standard. Poreznu reformu nazvao je "decentralizacija,  improvizacija, lustracija".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!