20:38 / 05.07.2020.

Autor: D.M./HRT

Bandić: Sutra je novi dan

-

-

Foto: - / -

Politika je čudna stvar i u njoj se sve može dobiti, poručuje Ljubo Jurčić.
Stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnost prema izlaznim anketama dobiva 0.79 posto u Zagrebu.

Milan Bandić na konferenciji za medije čestitao je HDZ-u, kao i "svima onima koji su već sigurni da su ušli u Hrvatski sabor". Čestitao je i svima onima koji su dali svoj glas njegovoj stranci.

- Dok god radimo svoj posao u Zagrebu pošteno, korektno, i nosimo teret ogovornosti ove dvije krize koje su pogodile Grad Zagreb, Covid i potres, mi ne možemo na nacionalnom planu zabilježiti neki značajan rezultat. To se pokazalo i sada. Sutra je novi dan i vidimo se u 7 sati na Domovinskom mostu, poručio je kratko večeras Bandić.- Ne bih rekao da je potop, ali nismo zadovoljni. Već smo na prošlim izborima zaključili da ovu stranku građani ne doživljavaju kao nacionalnu, kazao je Ljubo Jurčić, nositelj liste za 1. izbornu jedinicu. Dodao je kako su očekivali bolji rezultat jer su izašli samo u zagrebačkim jedinicama.

Ne smatra da se radi o političkom kraju Milana Bandića. Negativnu percepciju stvorilo je nedonošenje Zakonom o obnovi Zagreba nakon potresa, iako je stranka prvotno predložila da se taj zakon donese.  Također u kampanji je Bandiću odmogla "pretjerana upotreba vatre".- Politika je čudna stvar i u njoj se sve može dobiti. Nemojmo zaboraviti da se puno stranaka bljesnulo i nestalo. Milan Bandić je ostao 20 godina i što će biti to ćemo vidjeti, zaključio je Jurčić. Smatra da će Vlada znati već večeras. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!