Baniček: Čekamo procedure, zakon ne odgovara na važna pitanja

05.02.2021.

12:02

Autor: HRT

Baniček nakon posjeta Milanovića

Baniček nakon posjeta Milanovića

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazala je nakon posjeta predsjednika Republike sisačkoj bolnici kako se nada da će Vlada idući tjedan donijeti konkretne procedure jer je, kako kaže zakon kojim se omogućava obnova potresom pogođenog područja u Banovini, tek grubi okvir i ne odgovara na najvažnija pitanja. 

- Ovaj zakon koji je u Saboru na izglasavanju, samo je grubi okvir i ne odgovara na najvažnija pitanja - tko plaća detaljni statički pregled, tko plaća elaborat o zatečenom stanju, tko snosi troškove elaborata sanacije. To su pitanja koja ljude zanimaju. Budući da će se iz europskog fonda solidarnosti isključivo javni sektor obnavljati, ljude zanima koja su to sredstva. Ono što je najbitnije, ljude zanima u kojem postotku će se financirati obnova građevina sa zelenom oznakom, žutom i crvenom oznakom. To pitam već dugo, a evo 35. dan odgovora još nemamo, kazala je gradonačelnica Baniček

Istaknula je i da joj je bilo bitno predsjedniku Republike naglasiti da u Sisku polažu velike nade u to da će Vlada užurbano idući tjedan donijeti konkretne procedure.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!