Banožić: Bez dobre logistike nema ni jake vojske

13.06.2023.

13:13

Autor: Hina/HRT

Banožić je uručio odlikovanja i medalje

Banožić je uručio odlikovanja i medalje

Foto: MORH / T. Brandt

Ministar obrane Mario Banožić u utorak je sudjelovao na obilježavanju 21. obljetnice Zapovjedništva za potporu, čijim je pripadnicima poručio da bez njih i dobre logistike nema ni jake vojske. 

Vi ste najvažniji dio logističkog sustava Oružanih snaga i dokazujete kako bez dobre logistike nema ni jake vojske. Logistika je jedan kompleksan sustav, pokretač svake organizirane i profesionalne vojske, kazao je Banožić na obilježavanju u zagrebačkoj vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi Croatia.


Tom prigodom ministar obrane je promaknutim i pohvaljenim pripadnicima Zapovjedništva za potporu uručio odlikovanja i vojne medalje te istaknuo njihov doprinos Hrvatskoj vojsci kako bi sve svoje zadaće obavljala kvalitetnije i brže.


Upravo su pripadnici ZzP-a bili jamac sigurnosti svakog našeg građanina u izazovnim trenucima kao što su poplave, potresi i pandemija koronavirusa naglasio je.


Banožić je ponovio da su modernizacija i unaprjeđenje sposobnosti hrvatskih vojnika u fokusu Vlade i MORH-a.


Pripadnici ZzP-a u dva su desetljeća odradili veliki broj logističkih, zdravstvenih i drugih zadaća u zemlji i inozemstvu, čime je pružena potpora svim vojnim postrojbama Hrvatske vojske i civilnom stanovništvu, istaknuo je zapovjednik ZzP-a general-pukovnik Mladen Fuzul.


Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj naglasio je da je Zapovjedništvo za potporu dalo nemjerljiv doprinos obrani domovine i pobjedi u Domovinskom ratu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!