Banožić: Milanović kao premijer imao je priliku učiniti za vojsku sve, a nije učinio ništa

28.05.2023.

11:45

Autor: I.Z./HRT/Hina

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić izjavio je nakon polaganja vijenaca da je kako je ruska agresija na Ukrajinu ponovno dovela do toga da se razmišlja o tome koliko je vojska snažna i jaka.

- Iz toga razloga Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem ulaže u opremanje vojske u sve tri grane, ali i zbog zahvalnosti prema trudu koji vojnici iskazuju kroz redovan rad, kroz misije i operacije, kada su rame uz rame kao vojnici NATO-a i zemalja članice EU spremni iskazati sve sposobnosti, rekao je Banožić.

Podsjetio je kako hrvatski vojnici daju svoj doprinos i u ispunjavanju civilnih zadaća - od potresa i pandemije do požara i poplava.

Banožić se osvrnuo i na tvrdnje predsjednika Zorana Milanovića da HV-u nedostaje opreme i naoružanja te kazao da je Milanović "kao premijer imao je priliku učiniti za vojsku sve, a nije učinio ništa, a danas kad nema tu priliku sve zna".

Upitan utječu li njihovi narušeni odnosi na stanje u društvu, Banožić je odgovorio kako "nije dobro da pojedina imena koja mu stoje na stolu predsjednik ne želi potpisati više od godinu dana".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!