17:47 / 13.05.2022.

Autor: HRT

Banožić: Milanović pritišće saborske zastupnike, policiju i DORH

Ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić danas je opet prozvao predsjednika Republike Zorana Milanovića optuživši ga za vršenje javnog pritiska na saborske zastupnike, policiju i DORH.

Banožićevu objavu na Facebooku u nastavku prenosimo u cijelosti:


"Osim što danima ''briljira'' izjavama o blokadi Finske i Švedske kojima ide na ruku Rusiji, a ujedno sramoti Hrvatsku i šteti Hrvatima u BiH, danas smo upoznali još jednu nekarakternu i nenormalnu crtu Zorana Milanovića. 


Presedan je da imamo predsjednika RH koji javno pritišće saborske zastupnike, policiju i DORH da usmjerava svoje radnje i postupanja onako kako bi on to htio iz svojih političkih interesa. Sileći oporbu i nadležna tijela da se bave mojim postupanjem oko državnih nekretnina pokazuje da je ili patološki opsjednut sa mnom ili da je osobno involviran u hajku koju provodi nekoliko pojedinaca.


Već mjesecima Milanović manipulira Hrvatskom vojskom, koristeći je, baš kao i posljednje pokušaje utjecaja na DORH, u dnevnopolitičke svrhe.


Sve što je objavljeno u zapisniku govorio sam od prvoga dana, kada sam i sam otkrio javnosti da postoji zapisnik, upravo kako bih pokazao da sam želio postupati po zakonu. Tražio sam rješenje za sprječavanje višemilijunske štete Republici Hrvatskoj prouzročene neplaćanjem zakupnine, a za što je bio i pokrenut sudski spor te bi nasilno stupanje u posjed, odnosno pečaćenje, moglo ići u konačnici u korist korisniku prostora, a na štetu Državnog proračuna, što sam želio spriječiti."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!