15:42 / 18.08.2020.

Autor: I.D./HINA

Banožić: Nabava borbenih aviona od presudne je važnosti za RH

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

"Smatram kako je to od presudnog značaja za daljnji razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i unaprjeđenja sigurnosti RH, ali i stabilnosti ovog dijela Europe."
Ministar obrane Mario Banožić rekao je u utorak u Zemuniku da je nabava višenamjenskih borbenih aviona od presudne važnosti za Republiku Hrvatsku.

- Smatram kako je to od presudnog značaja za daljnji razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i unaprjeđenja sigurnosti Republike Hrvatske, ali i stabilnosti ovog dijela Europe, rekao je ministar Banožić prilikom radnog posjeta vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Banožić je u Zemuniku posebno zahvalio pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na angažmanu u protupožarnoj sezoni koja je, kako je rekao, u svom prvom dijelu bila zahtjevnija u odnosu na prošlogodišnju.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Siniša Jurković čestitao je i zahvalio pripadnicima HRZ-a na kvalitetnoj provedbi širokog spektra zadaća.

- Pokazali ste spremnost i učinkovitost u vašim misijama i zadaćama. Budite i dalje ustrajni, koncentrirani, maksimalno odgovorni, a osobnim primjerom promovirajte čast i etičnost u radu i djelovanju, rekao je Jurković.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec izvijestio je ministra Banožića o postignućima i prioritetima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u 2020.

U sklopu boravka u Zemuniku Banožić je obišao eskadrile i smještajne kapacitete vojarne, a posjetio je i Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Program MSAP TC) čije je aktivnosti predstavio direktor ovog središta pukovnik Tomislav Pušnik, priopćeno je iz MORH-a.
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!