Banožić: Nastavit ćemo Ukrajini pomagati sve dok bude potrebno

14.02.2023.

22:32

Autor: P.F./Hina/HRT

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić rekao je u Bruxellesu da će Zagreb nastaviti Ukrajini pružati političku, humanitarnu i tehničku potporu sve dok to bude potrebno, priopćio je MORH.

Nakon sastanka Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu koji je održan u Bruxellesu, ministar obrane Mario Banožić je poručio kako će Hrvatska i dalje pratiti potrebe ukrajinskih snaga te u skladu s time, ali i vlastitim zalihama, na temelju odluka hrvatske vlade upućivati nužnu pomoć.

Republika Hrvatska od samog početka osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu. Kontinuirano komuniciramo s ukrajinskim partnerima te im pružamo potporu sukladno njihovim potrebama i našim mogućnostima, a sve u koordinaciji s drugim saveznicama i partnerima, rekao je ministar obrane.

Nastavit ćemo Ukrajini pružati političku, humanitarnu i tehničku potporu sve dok to bude potrebno, zaključio je Banožić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!