Banožić posjetio Obavještajnu pukovniju: "Podižete ljestvicu očekivanja"

03.02.2023.

14:25

Autor: Hina/HRT

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: MORH / J. Kopi

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u petak Obavještajnu pukovniju, a njezinim pripadnicima je zahvalio što svojim radom provode zadane misije i zadaće, omogućuju izgradnju moderne Hrvatske vojske, podižući ljestvicu očekivanja i ne strahujući od izazova.

Obišao je i Taktičko-tehnički zbor opreme te se upoznao sa zadaćama i aktivnostima kroz prikaz sposobnosti pripadnika te postrojbe, stoji u priopćenju MORH-a.


Izrazivši zadovoljstvo posjetom toj specifičnoj postrojbi istaknuo je kako je riječ o modernoj i profesionalnoj organizaciji koja je sposobna za učinkovito ispunjavanje zadaća i suočavanje sa sigurnosnim izazovima.  


Svoje zadaće ispunjavate na najbolji mogući način, podižući ljestvicu očekivanja i ne strahujući od izazova, poručio je ministar pripadnicima istaknuvši njihovu nezamjenjivu ulogu aktivnih sudionika u situacijama korištenja i pomoći Oružanih snaga kod raznih ugroza te prirodnih nesreća i katastrofa.


U tom kontekstu istaknuo je važnost pripadnika postrojbe u provedbi protupožarnih zadaća odnosno izviđanja tijekom Protupožarne sezone. Naime, upravo kvalitetnim i pravovremenim djelovanjem tijekom provedbe izviđanja besposadnim zrakoplovnim sustavom omogućeno je djelovanje vatrogasnih snaga na terenu čime je mnogo puta spriječeno nastajanje katastrofalnih posljedica.


Osvrnuo se i na procese opremanja i modernizacije istaknuvši: Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije i izgradnje sposobnosti i na tome radimo i dalje. Osiguravamo uvjete za funkcioniranje i djelovanje Hrvatske vojske i provedbu misija i zadaća.


Zapovjednik Obavještajne pukovnije brigadir Zvonimir Rogić zahvalio je na "razumijevanju važnosti potpore budućih projekata elektroničkog ratovanja, kao i domeni strateških višenamjenskih besposadnih zrakoplovnih sustava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!