12:38 / 19.10.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Banožić se susreo s britanskim veleposlanikom

Banožić se susreo s britanskim veleposlanikom

Banožić se susreo s britanskim veleposlanikom

Foto: J. Kopi / MORH

Ministar obrane Mario Banožić primio je u nastupni posjet Simona Thomasa, veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj, priopćio je danas MORH.

Hrvatska smatra Ujedinjenu Kraljevinu jednom od strateških partnera u području obrane s razvijenom suradnjom u sve tri grane oružanih snaga, pri čemu se ističu vježba Sava Star, suradnja satnije mornaričko desantnog pješaštva, susreti akro skupina ratnih zrakoplovstava te suradnja na području obuke i izobrazbe, ističe se u priopćenju.

Banožić je zahvalio na britanskoj podršci u razvoju sposobnosti HV-a, osobito na području mornaričkog pješaštva.


- Naše zemlje imaju dobre odnose i aktivno surađuju u mnogim područjima. Sa zadovoljstvom mogu reći da je Ujedinjena Kraljevina jedna od naših najvažnijih obrambenih partnera u Europi. Vjerujem da će se suradnja i dalje razvijati, kako bilateralno tako i u okviru NATO-a, rekao je Banožić.

Thomas je istaknuo da je "suradnja između dviju zemalja uspješna na svim područjima, a posebno na području obrane i sigurnosti" i uvjeren je da će se ta suradnja nastaviti.

Ministar obrane i britanski veleposlanik razgovarali su još o sigurnosno političkoj situaciji u jugoistočnoj Europi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!