Barušić: Zabrinjava podatak da je na intenzivnoj prosječna dob 46 godina

26.10.2021.

12:26

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z. /HRT

Zoran Barušić

Zoran Barušić

Foto: Dnevnik / HRT

Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", rekao je u Dnevniku HTV-a kako su u Klinici smještena 92 pacijenta te da se broj hospitaliziranih mijenja iz trenutka u trenutak. Dodao je da je velik pritisak na samu Kliniku, a posebice na Odjel intenzivnog liječenja. 

Na Odjelu intenzivnog liječenja trenutačno se nalaze 22 COVID pozitivna bolesnika, odvojena na dva intenzivna odjela. Barušić je naglasio kako u ovom trenutku ima petero djece koja su pozitivna na koronavirus, a hospitalizirana su u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

- Što se tiče odraslih bolesnika, posebno zabrinjava trenutačni podatak bolesnika u COVID dijelu intenzivne, čija je prosječna dob 46 godina, poručio je. Istaknuo je da u Kliniku pacijenti dolaze u raznim fazama. Većina ih se želi liječiti što duže u svojim domovima pa kada se stanje pogorša, dođu u Kliniku.

Jučer je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" počelo i cijepljenje djelatnika trećom dozom cjepiva, odnosno "booster dozom". Zamjenik ravnateljice Klinike kazao je kako je treću dozu do sada primilo šezdesetak djelatnika te da se cijepljenje i dalje nastavlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!