11:06 / 01.10.2020.

Autor: D.M./hrt.hr

Bauk u obrani Milanovića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski zastupnici komentirali su izjave predsjednika Zorana Milanovića upućene Daliji Orešković i Marijani Puljak.
Saborski zastupnici komentirali su izjave predsjednika Zorana Milanovića upućene Daliji Orešković i Marijani Puljak.

➡️ Milanović se žestoko obrušio na Orešković i Puljak 
➡️ Afera JANAF: Nepresušan izvor inspiracije za političare
➡️ Plenković: Nije bilo velikog curenja informacija u aferi JANAF
➡️ Milanović: Ne mogu premijera privesti da razgovara sa mnom

- Meni je malo čudno da zastupnici koji su u opoziciji Vladi, a ne predsjedniku, idu tamo kamo idu ministri i to ne spominju. A spominju predsjednika RH. Radi se o političkoj utakmici u kojoj su, barem meni - neki potezi potpuno neshvatljivi". Tako je Arsen Bauk komentirao jučerašnju neprimjerenu izjavu Zorana Milanovića upućenu Daliji Orešković i Marijani Puljak.Bauk je dodao da su ti "potezi i takvo djelovanje njihovo političko pravo", "da su sad dobile dodatnu medijsku pozornost u čemu im je predsjednik svesrdno pomogao", kazao je Bauk komentirajući postavljanje ploče Ureda predsjednika pred Klubom Dragana Kovačevića u Slovenskoj 9.

Tomašević: Izjave osuđujem, ali prava pitanja su postavljena

- Izjave predsjednika smo osudili kao klub i kao stranka. Nepirmjerene su prvenstveno zbog rodnog ključa. Bez obzira što netko misli o performansu zastupnica - predsjednik je prešao granicu političke komunikacije i rasprave, kazao je Tomislav Tomašević. Smatra kako se ovakvom raspravom skreće pažnja javnosti s pravih pitanja koja je postavio predsjednik - "tko treba znati za istrage, kako cure informacije, kako je imenovan direktor Janafa i zašto se toliko čekalo s uhićenjima". - Nemam komentar na te izjave. Volio bih da je u javnom prostoru više konstruktivnih rasprava. Ovdje se radi o malo više zabavljačkog tona za vas medije, izjavio je Dražen Bošnjaković. Na pitanje je li ministrima i predsjedniku mjesto u Klubu, odgovorio je: "Ako postoji zabrana za takva okupljanja - nikome nije mjesto tamo". Smatra i kako je vrlo suspektno i to što je tamo brojač novca, ne zna se tko kome plaća piće.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!