12:50 / 14.02.2019.

Autor: HRT

Bernardić: Želimo istinu o nabavi eskadrile!

-

-

Foto: - / -

Predsjednika Sabora Gordan Jandroković na početku današnje sjednice Sabora najavio je da će rasprava o SDP-ovoj interpelaciji početi u 15 sati.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na početku današnje sjednice Sabora najavio je da će rasprava o SDP-ovoj interpelaciji početi u 15 sati, bez obzira na to hoće li do tada završiti rasprava o prethodne tri točke dnevnoga reda.

Uoči popodnevne rasprave, predsjednik SDP-a poručio je kako žele utvrditi istinu o postupku nabave eskadrile i utvrditi odgovornost ministra obrane i same Vlade.

- Želimo da se u budućnosti osiguraju postupci nabave vojne opreme, a pogotovo kada ta vrijednost prelazi milijardu kuna, da se provode transparentno i zakonito, rekao je Davor Bernardić.

Također, naglasio je kako traži da se utvrdi tko je i zašto u medije puštao tajne i klasificirane dokumente vezane za obranu i nacionalnu sigurnost te zapitao gdje je VSOA i zatražio hitnu istragu u vezi s "dilanjem" dokumenata.


- Sumnjivo je što je Vlada inzistirala na kupnji baš tih aviona. Nije li razlog tome što je Krstičevićeva bivša firma trebala dobiti posao održavanja tih istih aviona?, zapitao je, ocijenivši to nedopustivim i skandaloznim te ustvrdio da su očito spremni na sve zbog privatnih interesa i kako bi sačuvali fotelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!