Beroš: Do kraja godine studija izvodljivosti za bolnicu u Blatu

10.09.2021.

19:56

Autor: P.F./Hina

Beroš o bolnici u Blatu

Beroš o bolnici u Blatu

Foto: HRT / PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će studija izvodljivosti Nacionalne dječje bolnice Blato biti napravljena do kraja godine, što je ključan korak u realizaciji tog strateškog projekta, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

- Sa zadovoljstvom mogu ustvrditi kako se aktivnosti usmjerene prema gradnji spomenute bolnice provode prema planu, budući da je Nacionalna dječja bolnica jedan od strateških ciljeva našeg zdravstvenog sustava, izjavio je Beroš nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem s kojim je razgovarao o napretku tog projekta.

Ministar zdravstva posebno je istaknuo kako je u tom cijelom kompleksnom procesu važna bliska, partnerska suradnja Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba te ocijenio sastanak s gradonačelnikom pozitivnim iskorakom na tom putu.

Bolnica u Blatu predstavljat će krovnu instituciju u bolničkom sustavu koja će osigurati zdravstvenu zaštitu najviše kvalitete djeci u Zagrebu i Republici Hrvatskoj jačanjem kapaciteta Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkom upravljanju epidemijom covid-19 te potrebi povećavanja broja cijepljenih, a zaključeno je kako se jedino zajedničkim naporima mogu postići zadovoljavajući rezultati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!