16:37 / 26.05.2020.

Autor: Vijesti u 17/IMS/Hina/HRT

Beroš: Moj je stav da nedjelja treba biti neradna

-

-

Foto: - / -

Moj stav je da bi nedjelja trebala biti neradna. To je stavi i HDZ-a i ove Vlade, poručio je.
U posljednja 24 sata nema novih slučajeva koronavirusa, a preminula je jedna osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Riječ je o starijoj ženi iz Požege. Ukupan broj oboljelih je 2 tisuće 244. Stožer je donio i odluku o ukidanju zabrane rada nedjeljom. Kao razlog navode dobru epidemiološku situaciju. Evo izjave ministra Beroša. 

- (Ne)rad trgovina nedjeljom - dva suprotna stajališta

-  Struka je rekla da je moguće raditi nedjeljom, jer je epidemiološka situacija potpuno dobra i zadovoljavajuća. Naravno da i dalje moramo biti oprezni. Pratit ćemo situaciju i po potrebi, ponovno mijenjati naše odluke. Moj stav je da bi nedjelja trebala biti neradna. To je stavi i HDZ-a i ove Vlade. U tijeku je izmjena zakona o trgovini u kojem će se definirati i to pitanje, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da se dovršava nalaz zdravstvene inspekcije oko zamjene pacijentica u splitskom KBC-u te će javnosti biti dostupan najkasnije sredinom idućeg tjedna.

- Finišira se nalaz zdravstvene inspekcije i sve relevantne informacije bit će dostupne javnosti krajem ovog tjedna ili sredinom slijedećeg", kazao je Beroš nakon otvorenja novog Galenskog laboratorija, koji su izgradile Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije. Na pitanje uživa li ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović njegovo povjerenje, rekao je da će nakon rezultata istrage incidenta u kojemu su zamijenjeni identiteti dviju pacijentica, nakon čega je jedna od njih preminula i pokopana pod pogrešnim imenom u Hercegovini, dok je druga nastavila živjeti pod krivim imenom - postupati Upravno vijeće, a u konačnici on kao ministar.

- Učinjen je veliki propust i treba svakako naći odgovornost, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!