18:41 / 19.05.2021.

Autor: HRT

Beroš nakon smjene Zadravec: U petak inspekcija ide u bolnicu

Ministar zdravstva Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš u priopćenju je istaknuo da je obaviješten o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Dodaje da će onamo uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva i zatražiti od HZZO-a da već u petak pokrene kontrolu, a od Ministarstva financija da provede proračunski nadzor.


"Obaviješten sam od v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice o provedenoj kadrovskoj promjeni u toj ustanovi. Kao ministar zdravstva nisam sretan zbog problema kroz koje prolazi jedna od najstarijih bolničkih ustanova u Hrvatskoj, ali sam odlučan da se do kraja raščiste sve dileme oko otvorenih pitanja zbog zaposlenika bolnice koji predano rade svoj posao, posebno u vrijeme epidemije te prvenstveno zaštite interesi pacijenata koji očekuju kvalitetne i redovite usluge“, navodi Beroš. Dodaje da će ondje uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da u petak u toj bolnici pokrene kontrolu i nadzor. Od Ministarstva financija traži da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, radi temeljitog ispitivanja poslovanja.

„Nema ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. Podržavam svako nastojanje da se razotkriju nezakonite radnje, ukoliko postoje, te očekujem od nadležnih državnih tijela da postupaju po prijavama kako bismo sankcionirali sporne aktivnosti ili otklonili sumnje tamo gdje nema nepravilnosti“, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!