13:59 / 10.11.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Beroš: Onkološki pacijenti moći će kod privatnika koji imaju ugovor s HZZO-om

Ministar zdravstva Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš

Foto: Igor Soban / Pixsell

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je kako se onkološkim pacijentima, zbog opterećenja javnih zdravstvenih ustanova uslijed epidemije Covida-19, planira omogućiti da ostvare pravodobnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama koje imaju ugovor s HZZO-om.

HZZO će prethodno napraviti analizu kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima onkoloških pacijenata.

- Obzirom na sve veće opterećenje zdravstvenih ustanova u mreži javnog zdravstva, od iznimne je važnosti i u ovom trenutku omogućiti pravodobnu dostupnost zdravstvene zaštite, posebice onkološkim bolesnicima. Slijedimo dobru praksu iz proljetnog vala, kada smo omogućili dostupnost zdravstvene zaštite takvim bolesnicima i u privatnim ustanovama koje imaju ugovor s HZZO-om, izjavio je Beroš Hini.

Ističe kako porast broja novozaraženih Covidom-19 ukazuje na dodatno opterećenje sustava koji traži potpunu pripravnost.

- Ministarstvo zdravstva u tom je smislu uputilo zahtjev HZZO-u da u realnom vremenu analizira odnos kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima onkoloških pacijenata, na temelju čega će se odrediti daljnji tijek naših aktivnosti, kazao je ministar.

Hrvatska je danas zabilježila rekordnih 7315 novih slučajeva zaraze Covidom-19 uz 50 umrlih osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!