11:49 / 28.07.2020.

Autor: HRT

Bivši ministar Pavić prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je HRT-u da su jučer dobili prijavu protiv bivšeg ministra Marka Pavića zbog slučaja parfem.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je HRT-u da su jučer dobili prijavu protiv bivšeg ministra Marka Pavića zbog slučaja parfem, odnosno zbog kupovanja parfema i vina na račun Ministarstva. Nakon što prikupe svu dokumentaciju, odlučit će je li bilo sukoba interesa.

- Pavić uplatio novac za protokolarne poklone

Inače, na dnevnom redu 92. sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našla su se isključivo pitanja dužnosnika, većinom novih saborskih zastupnika, o tome jesu li zastupničke spojive s njihovim ostalim dužnostima. Nakon konstituiranja novog saziva Sabora u Povjerenstvu očekuju sve veći broj takvih upita s obzirom na to da zastupnici imovinsku karticu moraju ispuniti u roku od 30 dana.- Ono što je dobro jest da očito postoji ta svijest da određena pitanja trebaju razriješiti prije nego što stupe na dužnost, odnosno u trenutku kad stupaju na dužnost i vjerujemo da ćemo u ovom sad periodu sljedećih mjesec, mjesec i pol, kada trebaju te imovinske kartice predati, biti dosta upita i, dapače, pozivamo ih da to što više čine, rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!