17:02 / 25.12.2019.

Autor: Ana Anzulović/T.V./HRT

Blagdanski ručak za potrebite

-

-

Foto: - / -

Jedna od poruka Božića jest - pomoći potrebitima. Pučka kuhinja Caritasa župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu svakog dana podijeli više od 300 obroka, a danas su odlučili pripremiti pravi blagdanski ručak.
Jedna od poruka Božića jest - pomoći potrebitima. Pučka kuhinja Caritasa župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu svakog dana podijeli više od 300 obroka, a danas su odlučili pripremiti pravi blagdanski ručak. No važnije od hrane i kolača, franjevcima i volonterima bilo je podijeliti sreću i mir.

Mnogi su uranili, pa tako i volonteri.

- Ovu našu primarnu obitelj, sad smo s njima završili, ovo je naš drugi dio obitelji i posebno smo sretni. Lijep je da, sretni smo da ga možemo s njima provesti, kaže volonterka Dragica.

Najsretniji je Rafael koji ovdje često i rado pomaže.

- Volontiram zato što me to čini sretnim, volim volontirati ovdje, pomažem drugima, korisnicima koji nemaju novca da si priskrbe ovakve ručkove i ostalo i nakon toga se uvijek osjećam jako dobro, ističe Rafael.

Na Svetom Duhu franjevci s volonterima podijele više od 300 obroka dnevno, no ove su godine odlučili ponuditi poseban božićni ručak.

- Različite udruge su donirale hranu, kolače odojka, ali normalni dan preko tjedna budu ili donacije, ili nešto što spreme naše kuharice, objašnjava volonter David Perić

Korisnici su, kažu, uvijek zahvalni, ali najviše dobivaju upravo oni koji daruju.

- Srce mi je ispunjeno, jer ovo doživjeti, ja bih poželio svakom čovjeku da osjeti tu radost darivanja najpotrebnijima. Ipak Isus je došao u siromašnoj štalici, rodio se u štalici, da bi spasio sve nas, kaže fra Vilček Novački, Pučka kuhinja Caritasa župe sv. Antuna Padovanskoga.

Dvorana se brzo popunila. Neki su donijeli i darove.

- Dragi prijatelji, draga braćo i sestre, čestitam ovaj Božić! Niste zaboravljeni, niste ostavljeni, tu smo kao fratri uz vas i bit ćemo dokle god nas dragi Bog nadahnjuje i vodi, poručio je fra Novački.

Možda je to samo jedan obrok, ali za mnoge od njih to je izraz ljudskosti i ljubavi koja je svima potrebna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!