12:52 / 03.12.2018.

Autor: HRT

Blaženka Divjak: Obrazovna reforma je ozbiljna tema

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na pitanje novinara je li konferencija za novinare HNS-a u subotu o potrebi donošenja novoga zakona o udžbenicima bio performans, ministrica je odgovorila da ona nije članica HNS-a te da ne može govoriti s političke strane.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je obrazovna reforma ozbiljna tema te da ne bi dopustila da se od nje radi predstava.

Na pitanje novinara je li konferencija za novinare HNS-a subotu o potrebi donošenja novoga zakona o udžbenicima bio performans, ministrica je odgovorila da ona nije članica HNS-a te da ne može govoriti s političke strane.

"U petak nije bila riješena dinamika, a dogovor je bio da do 30. studenoga Zakon o udžbenicima bude u drugom čitanju u Saboru. Sad moramo požuriti da uhvatimo tempo, što još nije kasno", kazala je Divjak.

"Moramo se držati rokova kako bi reforma ušla u sve škole. To je vrlo ozbiljna tema i tu se svi moramo držati rokova, ako razmišljamo strateški", kazala je ministrica Divjak i dodala da je "to je bio krajnji cilj HNS-a" i da mu zahvaljuje na potpori.

"Preduvjeti za to su Zakon o udžbenicima, koji uređuje sustav pripreme i odobravanja udžbenika i uređuje sustav najviše cijene udžbenika. Bez toga imamo veliki problem", zaključila je Blaženka Divjak.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) poručio je da HNS-a više neće biti u Vladi ako se u ovoj godini ne donese Zakon o udžbenicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!