Bosanac o stranci Možemo!: Nismo vlasto pohlepni, idemo korak po korak

14.03.2023.

10:35

Autor: M.M./Studio 4/HRT

Gordan Bosanac, iz Možemo!

Gordan Bosanac, iz Možemo!

Foto: Studio 4 / HTV/HRT

U subotu će se održati izborna skupština stranke Možemo! na kojoj članovi i članice biraju koordinatore, članove Upravnog odbora i Vijeća. 


Gordan Bosanac, iz Možemo! rekao je da su to njihovi redovni izbori na kojima će birati novo vodstvo stranke.

- Strankom upravljaju tri tijela. Mi za razliku od drugih političkih stranaka u Hrvatskoj imamo inovativni model - imamo dvoje koordinatora mušku i žensku osobu i oni su zajedno ekvivalent predsjedniku stranke. Birat ćemo dvije osobe za tu poziciju, rekao je. 

- Drugo tijelo je Upravni odbor stranke. To je tijelo koje donosi dnevne operativne i političke odluke i ono se sastoji od devet članova. Tu također imamo rodnu kvotu. Od tih devet članova najmanje četiri moraju biti žene, istaknuo je.

Dodao je kako se Upravni odbor bira od strane članstva, ali i da imaju model da se taj Upravni odbor nadograditi, odnosno da će mu se priključiti oni članovi stranke koji rade operativno u stranci po različitim kriterijima.

- Treće tijelo je - Vijeće stranke. To je ključno tijelo koje donosi glavne teške političke odluke. Imali smo dosad 30 članove, a sada će se i to tijelo povećati, rekao je Bosanac.

Na pitanje koliko stranka Možemo! broji članova, rekao je kako su oni uz stranku osmislili i platformu.

- Puno ljudi bježi od političkih stranaka, pa smo mi osmislili da uz stranku imamo i platformu. To su na neki način podržavatelji koji zajedno s članovima raspravljaju o odlukama, ali odluke donose samo članovi stranke, istaknuo je, te dodao da stranka Možemo ima 300 članova, a s platformom do 400.

Rejting stranke


Dodao je kako su trenutno 3-4 stranka u zemlji, te da su rejtingom zadovoljni.

Rejtingom smo zadovoljni, ali nismo opterećeni. Pratimo ga i svjesni smo ga, ali nećemo si dozvoliti da nam on određuje smjer ili način akcije. Iz unutra pokušavamo shvatiti koji su to koraci koje moramo napraviti da bi dobili što veći broj glasova. Ponosni smo što odluke donosimo konsenzusom, a on pruža da je stanka puno snažnija. To ne znači da nema više različitih mišljenja, ali uzimamo vrijeme za razgovor i dogovor, rekao je Bosanac.

Ambicije stranke 


- Svaka politička stranka mora imati ambiciju da politički program koji komunicira i predlaže građanima bude u poziciji to i isporučiti, ali mi nismo vlasto pohlepni, nije da nam je to biti ili ne biti. Idemo korak po korak i mislim da su nam ovi odlični rezultati u Zagrebu i Pazinu dali dobru stabilnost da možemo zagrabiti i u pune bolje rezultate i na nacionalnoj razini, rekao je.


Cijeli razgovor pogledajte u nastavku!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!