Bozanić predvodio misu za Domovinu

30.05.2022.

11:18

Autor: HRT

Kardinal Bozanić predvodio svetu misu za Domovinu prigodom Dana državnosti

Kardinal Bozanić predvodio svetu misu za Domovinu prigodom Dana državnosti

Foto: Igor Soban / PIXSELL

U prigodi Dana državnosti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu misu za Domovinu. Na misi su bili premijer Andrej Plenković s minsitrima i predsjednik Sabora Gordan Jandroković s dijelom saborskih zastupnika. Nije bio predsjednik Zoran Milanović koji je lani i preklani isticao da mu današnji datum obilježavanja Dana državnosti nije prihvatljiv.

Kardinal Josip Bozanić prisjetio se svih onih koji su svoje živote ugradili u domovinu, hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te uloge crkve u priznanju Hrvatske. Istaknuo je kako Hrvatska danas živi život i bori se s novim izazovima kao što su pandemija, postpotresno razdoblje i rat u Ukrajini. Poručio je i kako bi danas svatko trebao preuzeti odgovornost za javno izrečenu riječ, javio je za Dnevnik u podne Šime Vičević

- Okupljeni smo u Isusovo ime, ovdje smo zajedno s njime i u njemu, povjeravamo mu molitvu za hrvatsku domovinu. U toj je molitvi puno nakana. Počevši od čežnje za Kristovim mirom. Sa zahvalnošću se spominjemo sviju koji su ugradili svoje živote, zalaganje, blizinu i ljubav za dobro domovine, poručio je, među ostalim kardinal Josip Bozanić.

Pozvao je na njegovanje istine, dobrote, međusobnog poštivanja, prijateljstva i ljubavi u odnosima država i naroda, kao i međuljudskim odnosima. Pozvao je i na jačanje obitelji i pomoć u zaštiti svakog života kako bismo pripravili tlo za bolju budućnost pravde i mira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!