Slapovi Niagare u bojama hrvatske zastave

07:17 / 30.05.2022.

Autor: Branka Slavica/HRT

Slapovi Niagare u bojama hrvatske zastave

Slapovi Niagare u bojama hrvatske zastave

Foto: Generalni konzulat RH u New Yorku / HRT

Hrvatska danas slavi Dan državnosti prisjećajući se 30. svibnja 1990., stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Tim povodom slapovi Niagare u SAD-u zasjali su u bojama hrvatske zastave. U ime SAD-a hrvatskom narodu Dan državnosti čestitao je američki državni tajnik Antony Blinken.

- SAD se raduju daljnjem produbljivanju odnosa s Hrvatskom, jačanju trgovinskih i investicijskih veza, jačanju energetske sigurnosti, suočavanju s klimatskom krizom i zajedničkom radu na rješavanju regionalnih i globalnih izazova, uključujući Putinov ničim izazvan, nepravedan i planiran rat protiv Ukrajine, navodi se u priopćenju State Departmenta.

Prije 30 godina, na samom početku naših diplomatskih odnosa, bili smo ponosni što smo uz Hrvatsku. Ponosni smo što danas stojimo uz Hrvatsku kao saveznici u NATO-u, transatlantski partneri i kao dva naroda čvrsto povezana zajedničkim vrijednostima i neraskidivim vezama prijateljstva, stoji u čestitci državnog tajnika Blinkena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!