14:53 / 04.02.2021.

Autor: HRT

"Provedeno više od 21.000 nadzora, utvrđeno 78 nepravilnosti"

Božinović o nadzoru i nepravilnostima

Božinović o nadzoru i nepravilnostima

Foto: HRT / HRT

Inspektori civilne zaštite i policija u proteklom su razdoblju proveli 21.136 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja te utvrdili 78 nepravilnosti i izdali 101 usmeno upozorenje, izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade potpredsjednik Vlade Davor Božinović. 


Božinović je kazao i da je od posljednje sjednice Vlade donijeto 11 odluka, četiri na nacionalnoj razini, a četiri na prijedlog županijskih stožera. 

- Odluke na nacionalnoj razini trajat će do 15. veljače, a radi se o produljenju mjera koje se odnose na ograničavanje okupljanja, zabranu i ograničavanje prelaska preko granice, prodavaonice, trgovačke centre i javni prijevoz. U sklopu popuštanja epidemioloških mjera, izmjenom odluke o ograničavanju okupljanja, dopušteni su treninzi i rekreacija na otvorenom prostoru. Dozvoljeni su treninzi u vodenim sportovima i beskontaktni pojedinačni sportovi u prostorima sportskih balona. Sportska natjecanja i treninzi mogu se održavati bez gledatelja, kazao je Božinović, a potom naveo koje su odluke donijete na inicijativu županijskih stožera. 

Zbog kršenja epidemioloških mjera propisanih odlukama Stožera civilne zaštite RH utvrđen je 41 prekršaj, a tijekom 1. veljače, unatoč zabrani rada, odnosno protivno odluci o ograničavanju okupljanja, utvrđeno je sedam kršenja mjera - šest u ugostiteljskim objektima i jedno u teretani, rekao je Božinović na Vladi, podnoseći izvješće o aktivnostima Nacionalnog stožera civilne zaštite u proteklih tjedna dana.

Na temelju utvrđenoga, podnesena su tri prekršajna naloga i jedna kaznena prijava, dodao je. 

Potpredsjednik Vlade i načelnik Nacionalnog stožera Božinović također je Izvijestio da su utvrđena 204 kršenja mjera samoizolacije i za njih će biti podneseni prekršajni nalozi. Evidentirano je i osam kaznenih djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!