14:40 / 06.01.2020.

Autor: D.M./HRT

Božinović: Neće se tražiti krivci, nego razlozi

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

S obzirom da je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izgubila na predsjedničkim izborima u HDZ-u će, najavljuju - provesti analize.
S obzirom da je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izgubila na predsjedničkim izborima u HDZ-u će, najavljuju - provesti analize da utvrde razloge zbog kojih se to dogodilo.

Božinović: Provest ćemo analize s ciljem pronalaska razloga, a ne krivca

- Mi ćemo provesti analize sa svrhom, ne pronalaženja krivca, nego razloga. Sigurno da razloga ima više. Cilj tih analiza i zaključaka jest da izađemo jači iz svega, da ono što se pokazao kao možda neki nedostatak u ovoj kampanji, ne ponovimo na parlamentarnim izborima, poručo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Ne smatra da će unutarstranački izbori biti kraj za Plenkovića.

- Andrej Plenković je izvukao HDZ iz potpuno izgubljene situacije 2016. godine. Ne samo da ga je konsolidirao u organizacijskom smislu, već je dobio parlamentarne, lokalne i većinu na europskim izborima. Ovo su također izbori u kojima se angažirao, ali ovo su jednako tako i personalni izbori, kazao je Božinović koji je i međunarodni tajnik HDZ-a.

Grlić Radman: Može biti samo jedan pobjednik.

- Ulagali smo sve napore, osobito predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, da naša kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović postigne uspjeh. Kad pogledate rezultate, bila je jako blizu. Mi ćemo napraviti analize, ocijeniti sve aspekte i vidjeti u čemu se pogriješilo, izjavio je ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Grlić Radman. Dodao je kako "može biti samo jedan pobjednik" te da "nitko u stranci nije pogriješio".

- Ja poduprem predsjednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića. To su vaše tvrdnje, rekao je na novinarsko pitanje traje li u HDZ-u od sinoć "bratobilačkirat". Nema drame, u HDZ-u ima mjesta za svakoga, poručio je. Smatra kako Plenkovićeva pozicija u HDZ-u nije ugrožena, jer "svatko onaj koji promišlja vidi da mi u ovom trenutku nemamo boljega premijera".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!