21:24 / 24.01.2022.

Autor: HRT/Hina

Božinović: Ovo je pravna država, policija ne prima političke naloge

bozinovic.jpg

bozinovic.jpg

Foto: - / -

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je u slučaju privođenja zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću na Facebooku postupano u skladu sa zakonom, poručio je da policija ne prima nikakve političke naloge te dok je on ministar sigurno ih neće primati.


- Policija je postupala i postupa u skladu sa zakonom, ne prima nikakve naloge i dok sam ja ministar i dok je ova vlada sigurno neće dobivati političke naloge, izjavio je mnistar Davor Božinović. Dodao je i kako dnevno u Hrvatskoj, kada je riječ o javnom redu i miru, ima više od 50 prijava istaknuvši kako su tu policijski službenici samostalni i sami odlučuju o tome hoće li pokrenuti kriminalističko istraživanje. Odluku o njihovom prijedlogu će donijeti sud, poručio je.

- Ovo je pravna država. Nikome se u ovoj državi neće dogoditi ništa ukoliko za to ne postoje valjani dokazi, istaknuo je Božinović. Pojasnio je i kako ti ljudi nisu uhapšeni, već su privedeni na kriminalističko istraživanje što je jedan od standardnih postupaka kako rade sve policije. Poručio je i kako se građani ne moraju bojati ničega u Hrvatskoj, koja je po svim statistikama jedna od najsigurnijih i ako ne najsigurnija zemalja u EU-a.

Ministar unutarnjih poslova istaknuo je i kako premijer Andrej Plenković niti bilo tko iz politike nije na bilo koji način involviran u to kako će policija postupati. Upitan smije li se političare kritizirati odgovorio je: "Apsolutno!". 

Policijska uprava zadarska ranije danas izvijestila je kako je provela kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom i 49-godišnjakom koji su ispod članka na zadarskom portalu o najavi posjeta predsjednika Vlade "objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja". Nakon provedenog istraživanja, obojica su 21. siječnja, u popodnevnim satima, uz optužni prijedlog, prepraćeni na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!