Ubojstvo nije unaprijed planirano, po svemu sudeći, to je "situacijski delikt"

23.04.2023.

13:01

Autor: HTV/IMS/HRT

Ministar Božinović

Ministar Božinović

Foto: HTV / HRT

Ministar Davor Božinović nakon komemoracije u Spomen-području Jasenovac obratio se novinarima u povodu ubojstva Tomislava Sablje u zagrebačkom noćnom klubu "Ritz" te je poručio da najvjerojatnije nije riječ o unaprijed planiranom zločinu. 

- Policija je reagirala promptno, uhitila je dvije osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom. U tijeku je kriminalistička istraga koja će rezultirati epilogom i onda će detalji biti poznati, izjavio je ministar unutarnjih poslova. 

Osvrnuo se i na gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

- Ono što je bitno jest da je policija učinkovita. Gradonačelnik Zagreba je jučer kazao istinitu stvar, a to je da razina razriješenosti kaznenih djela i općih kriminaliteta nije nikada bila veća. Sada je u tijeku kriminalistička istraga koja će rezultirati epilogom i onda će detalji biti poznati.

O samom slučaju rekao je da, prema svemu sudeći, nije riječ o planiranoj likvidaciji. 

- Ovdje možemo zaključiti da se ne radi o nekakvom planiranom ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca koji su uključeni. Vjerojatno je tome prethodila neka svađa, to se u policijskom žargonu zove "situacijski delikt".

Ministar Davor Božinović također je rekao da je Hrvatska prema stopi razriješenih slučajeva u vrhu Europe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!