Božinović: Učinit ćemo sve da djeca što manje osjete posljedice ove pandemije

24.08.2021.

10:46

Autor: T.V./HRT

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: HTV / HRT

Nastavio se rast broja novozaraženih koronavirusom u našoj zemlji. Jučer su zabilježena 73 nova slučaja. U bolnicama je stotinjak pacijenata više nego prije tjedan dana. U splitskoj je bolnici gotovo pola oboljelih na respiratoru. Uskoro počinje nova školska godina. Potpredsjednik Vlade Davor Božinović poručio je kako će Vlada učiniti sve da djeca što manje osjete posljedice ove pandemije.

- Mi pratimo situaciju iz dana u dan. Činjenica je da brojke rastu iz dana u dan, međutim još uvijek smatramo da su naše mjere koje smo donijeli prije sezone omogućile ovakvu uspješnu i, reći ću, rekordnu sezonu. Dakle, radi se o tome da se zapravo korigiraju neka ponašanja. Mislim da se većina naših građana, uključujući i naše goste se toga pridržavala i zbog toga smo u narančastoj zoni. ja se nadam da ćemo tako ostati i ovaj tjedan, dakle i idući tjedan. Sve je na nama. Mjere nisu agresivne, mjere nisu naročito stroge, one su i danas među najliberalnijim mjerama u Europskoj uniji i ako ih se pridržavamo možemo ovako ići dalje. Naravno, vidjet ćemo, dolazi jesen koja je prepuna izazova, ali vjerujem da sa znanjem koje smo prikupili i s odgovornošću ljudi možemo dočekati spremniji, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Komentirao je i skori početak nove školske godine.

- Što se tiče škole - naravno da moramo štititi zdravlje djece, ali zdravlje djece znači i zdrav razvoj, znači i druženje, znači i sudjelovanje na nastavi tako da ćemo sve učiniti da oni u svojoj dječjoj dobi što manje osjete, puno manje nego prošle godine, posljedice ove pandemije, poručio je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!