14:32 / 26.11.2018.

Autor: Hina/HRT

Božinović: Vargu nisam vidio, upoznao ili dobio njegov mail

-

-

Foto: - / -

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je izjavio da nikada nije dobio e-mail od informatičara Franje Varge.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je izjavio da nikada nije dobio e-mail od informatičara Franje Varge, uhićenog u aferi SMS, a koji je prema istražnom iskazu objavljenom u Jutarnjem listu među ostalim kazao da je i ministra Božinovića obavijestio o svojim saznanjima vezanima za svastiku na travnjaku stadiona na Poljudu.

Odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji "Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2019." Božinović je kazao da je pročitao Vargin iskaz objavljen u Jutarnjem listu, ali da "dotičnog gospodina" nikad nije vidio, upoznao ili dobio njegov e-mail.

"Policija po nalogu i u suradnji s Uskokom provodi kriminalističko istraživanje i ono što ja mogu samo reći je da očekujem da će se uspješno dovršiti", kazao je Božinović.

Na pitanje kako mediji dobivaju informacije iz istraga Božinović je kazao da objavljeni iskaz Varga nije dao policiji.

Jutarnji list u broju od ponedjeljka objavio je dijelove istražnog iskaza uhićenog informatičara Varge koji se od uhićenja u aferi SMS nalazi u istražnom zatvoru, a u kojem osim o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem govori i o suradnji s  nekadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem, bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i zamjenikom Milijanom Brkićem, kojega smo zatražili za komentar, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!