15:27 / 05.05.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Brnjac najavila veće mirovine za trenere

Nikolina Brnjac

Nikolina Brnjac

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Nakon što je proslavljeni skijaški trener Ante Kostelić u razgovoru za HRT izrazio ogorčenje svojom malom mirovinom, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je, odgovarajući na novinarske upite o sportskim trenerima i njihovim malim mirovinama te mogu li se treneri zaslužni za velika postignuća i medalje na velikim natjecanjima uvrstiti u kategoriju kao i vrhunski sportaši kako bi imali i veće mirovine, odgovorila najavom kako će u novo zakonsko rješenje, koje se priprema i trebalo bi biti donijeto u zadnjem kvartalu ove godine, biti uvršteni i treneri.

- Na tome se već radi. Vodit će se računa i o trenerima, kao i o paraolimpijcima i njihovim trenerima i drugima. Radne skupine se sastaju i rade na zakonu o sportu, koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine, odgovorila je Brnjac, koja za sada još ne može reći kolike bi im bile mirovine niti točno koliko je takvih trenera, ali to "nije velika brojka".

Cijepljenje u turizmu


Brnjac je izjavila i kako je do sada cijepljeno nekoliko tisuća turističkih djelatnika, a u idućim se tjednima može očekivati i njihova veća procijepljenost.


U sklopu priprema za ovogodišnju turističku sezonu u drugoj polovici travnja započelo je organizirano cijepljenje turističkih djelatnika, najprije u Dubrovačko-neretvanskoj, potom Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.


Do sada se cijepilo nekoliko tisuća turističkih djelatnika, a u idućim se tjednima može očekivati i veća procijepljenost, izjavila je Brnjac odgovarajući na pitanja novinara uoči užeg kabineta Vlade.


Pritom je istaknula kako u Hrvatsku idućeg tjedna dolazi više od 200 tisuća doza cjepiva, tjedan poslije 300 tisuća doza.


Stoga se očekuje i sve veća procijepljenost djelatnika koji su u turističkom sektoru zainteresirani za cijepljenje, rekla je Brnjac.


Na upit o problemima s kojima se u poslovanju zbog jakog utjecaja pandemije već više od godinu dana suočavaju putničke agencije i event industrija te kako ime se može pomoći, ministrica je tek kratko najavila kako će novinari "uskoro dobiti te informacije".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!