15:53 / 06.08.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Bulj i Bobeta: Ne prihvaćamo negativan odgovor Stožera

Miro Bulj

Miro Bulj

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj i načelnik sinjskog Stožera Civilne zaštite Denis Bobeta ponovno su zatražili ukidanje zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon ponoći u danima Alke i Velike Gospe jer ne prihvaćaju negativan odgovor Nacionalnog stožera Civilne zaštite.


- Stožer civilne zaštite Grada Sinja i Grad Sinj ne prihvaćaju negativan odgovor Nacionalnog stožera civilne zaštite na naše traženje produljenja radnog vremena u Gradu Sinju u danima Alke i Velike Gospe, poručio je načelnik Stožera Bobeta.

Bobeta je ustvrdio da je odgovor koji su dobili od Nacionalnog stožera općenit i da se kao takav ne može primjenjivati u specifičnim uvjetima koji se događaju za vrijeme velikih sinjskih manifestacija kada Sinj posjeti više od 150 tisuća ljudi.

- Zbog očuvanja zdravlja naših gostiju i domicilnog stanovništva kojima su dani Alke i Velike Gospe iznimno važni, kako zbog egzistencijalnih razloga tako i zbog očuvanja tradicijske kulture, tražimo da u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalni stožer promjeni odluku o ograničavanju radnog vremena, rekao je Bulj.

Bulj i Bobeta su zatražili da, zbog specifičnosti situacije u Sinju, Nacionalni stožer dozvoli rad ugostiteljskim objektima u skladu s epidemiološkim mjerama do tri sata ujutro i to da se spriječi "nekontrolirano okupljanje na raznim mjestima, parkovima, ulicama i sl. koji će se događati".

U priopćenju su također zatražili da se odluka primjeni od danas pa do završetka svečanosti proslave Velike Gospe za sve ugostiteljske objekte, restorane i druge objekte u Sinju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!