Miro Bulj u Studiju 4: Sinj će biti najprosperitetniji grad

18.05.2021.

14:02

Autor: Studio 4/IMS/HRT/A.P.C.

Miro Bulj u Studiju 4

Miro Bulj u Studiju 4

Foto: Studii 4/IMS/HTV / HRT

Jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika, mostovac Miro Bulj, u drugom je krugu izbora za gradonačelnika Sinja ostvario komotnu prednost u odnosu na Igora Vidalinu iz HDZ-a. Bulj je često u saborskim raspravama naglašavao važnost Cetinske krajine, a Sinjani su očito to nagradili iskazavši mu povjerenje velikim brojem glasova u prvom krugu lokalnih izbora. Evo što je Bulj o tome rekao putem Skypea za Studio 4.


Prvi put dogodio se povijesni rezultat što se tiče grada Sinja, prvi put HDZ nije dobio relativnog pobjednika. U Gradskom vijeću imam većinu, a kao kandidat imam golemu prednost. Tu je jednostavno bilo naroda koji očekuje promjene, a ja sam sve posvetio ovom narodu. Svoju nacionalnu prepoznatljivost dao sam narodu koji me poslao u Sabor i kad sam ušao u Sabor, ušao sam sa sinjskom kapicom da se zna za koga ću se boriti i odakle dolazim. Toga se nikada neću stidjeti. Pozivam još jednom Sinjane - sto posto Sinj - izađite svi na izbore jer je Sinj toga vrijedan, poručio je Miro Bulj.


Taktika za drugi izborni krug - sto posto Sinj


- Jednostavno, treba nam ono što nam obećavaju iz godine u godinu, pa i sad prije lokalnih izbora. Mi smo u neposrednoj blizini Splita, što je veliki potencijal. Područje smo veće od Međimurske županije i samo Cetinska krajina ima više stanovnika nego Ličko-senjska županija, a Sinj je centar i Cetinske krajine i Dalmatinske zagore. Međutim, zanemaren je, danas kroz središte Sinja prolazi otvorena kanalizacija. Tu su i brojni drugi projekti, kao što je brza cesta Kukuzovac - Križice, samim time mi postajemo dijelom Splita i naravno da ćemo postati najpotentnije područje za život mladih, poglavito s područja Splita, ali pozivam sve - dođite u Sinj, pogledajte koje su to ljepote i razvojni potencijali. Mi imamo aerodrom koji je puno stariji nego kaštelanski. Imamo hipodrom, imamo sportske sadržaje, bazen, imamo sve potencijale i resurse, rekao je.


Sinjski brend Alku vratit ćemo narodu


- Alka je služila samo pojedincima, ali Alka se mora vratiti narodu kao razvojni potencijal, i gospodarski i turistički, i mora biti vidljiva cijele godine. Političari ne mogu dolaziti u Sinj samo za Alku i Gospu Sinjsku i poslije toga da se grad Sinj zaboravi. Političari će i dalje obećavati, a kad ja budem gradonačelnik, ti će se razvojni projekti morati odraditi. Naravno, najvažnije mi je napraviti transparentnu i učinkovitu gradsku upravu, koja će biti najotvorenija uprava u Hrvatskoj i kod javnih natječaja, što dosad, nažalost, nije bila. Mi smo na repu zbog tog nemara, zapuštenosti, a poglavito zbog onih koji nisu svoj posao radili kako su trebali. Odsada će sve biti drugačije - ponavljam - grad Sinj je najperspektivnije područje u Republici Hrvatskoj. Bit će puno života, bit će puno mladih ljudi, ističe Bulj.


Dodao je kako postoji mogućnost da se sva djeca upišu u dječji vrtić, da je svojim angažmanom već pokrenuo besplatne udžbenike, besplatan prijevoz za studente iz tog kraja i motivira mlade ljude da ostanu na tome području.- Svi potencijali grada Sinja moraju povećati svoju vidljivost - i u sportu, i u kulturi, u svemu što Sinj ima, poručio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!