17:01 / 20.02.2022.

Autor: HRT/IMS/V.G.

Čačić otkrio pod kojim će uvjetima podržati Vladu i novog ministra

Radimir Čačić

Radimir Čačić

Foto: HTV / HRT

Komentirajući uhićenje sada već bivšeg ministra, predsjednik Reformista Radimir Čačić rekao je kako je bilo logično da Darko Horvat sam zatraži razrješenje jer drugog izbora nije ni imao. Evo što je rekao o tome pod kojim će uvjetima, kao koalicijski partner HDZ-a, i dalje podupirati vladu te koga hoće, odnosno neće podržati za novog ministra.

- Poučeni iskustvima i u ovoj situaciji nećemo biti spremni dići ruku za bilo koga tko je dokazano nesposoban jer imamo i takvih, primjer Hanžek. Ako premijer odabere nekoga za koga još ne znam je li sposoban ili on misli da je sposoban, podržat ćemo ga. Druga faza je hoće li istražne radnje za Miloševića ili bilo koga iz Vlada pokazati da se može dići optužnica, ako se to dogodi tada to nije pojedinačni slučaj, već sustav zloupotrebe i kriminalnog ponašanja. Ako bude tako, mi takvu Vladu ne možemo podržavati, sve je jasno, rekao je Radimir Čačić, predsjednik Reformista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!