Čačić: Varaždinska bolnica plaća vanjske liječnike do 60 tisuća kuna

26.05.2023.

13:48

Autor: HRT/D.M.

Konferencija za novinare Reformista

Konferencija za novinare Reformista

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić osvrnuo se na proteklu sjednicu Skupštine Varaždinske županije. Istaknuo je da su na njoj dokazane laži HDZ-a kojima su se koristili za "podržavljenje" varaždinske bolnice, razotkrivena je županijska nemoć u vođenju ključnih projekata u zdravstvu, te očit raspad zdravstvenog sustava i odljev liječnika.


Čačić je dodao da vanjske liječnike varaždinska bolnica plaća i do 60 tisuća kuna na mjesec, što je najbolji način da se iz nje potjeraju liječnici koji su plaćeni i do 4 puta manje. Zaključio je da su županijska vlast i uprava bolnice podbacili u radu s ljudima, a varaždinskog župana Anđelka Stričaka prozvao je za nesposobnost.

- Mi razumijemo njegovu svijest o vlastitoj nesposobnosti, ali ne želimo tolerirati i ponovno podcrtavamo da jedan nasilnički, primitivan, uvredljiv, potkrepljen uvijek sa očitim lažima način ponašanja je potpuno neprimjeren funkciji, a naročito je neprimjeren u instituciji koja se zove Županijska skupština, a ne neka lokalna krčma, kazao je Radimir Čačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!