Capak: Ne razmatramo zatvaranje terasa kafića

30.03.2021.

14:16

Autor: Hina

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako se u ovom trenutku ne razmatra zatvaranje terasa kafića ni ograničavanje kretanja među županijama.


Mjera zatvaranja kafića je, kaže, trajno na stolu, no u ovom trenutku se ne razmatra njihovo zatvaranje.

- U ovom trenutku nismo razmatrali da ih potpuno zatvorimo. Po mojoj ocjeni, mislim da će terase ostati otvorene što su i sada, rekao je Capak i dodao da će se o novim mjerama, koje će biti na snazi od 1. travnja, doznati više sutra na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

- Mi nemamo one najstrože mjere, policijski sati i "lockdown", kao što imaju neke susjedne zemlje i zemlje EU. Mislim da u ovom trenutku ne bismo sprečavali ni prelazak iz županija. To je mjera o kojoj možemo razgovarati. U ovom trenutku ne mislimo da bi to bilo učinkovito, rekao je tijekom sudjelovanja na panelu o raku debelog crijeva.

Ponovio je kako je posljednjih nekoliko tjedana na stazi lokalni pristup u donošenju mjera na razini županija.

- U zadnjih nekoliko tjedana imamo strategiju da posebno stimuliramo županijske stožere jer u županijama su velike razlike u broju oboljelih. Čini nam se bolje da oni koji imaju veće probleme na svom teritoriju donesu mjere koje bi bile najučinkovitije, zaključio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!