Caritas u Ukrajinu poslao prehrambene i higijenske proizvode

14:57 / 10.06.2022.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Pomoć za Ukrajinu, arhivska fotografija

Pomoć za Ukrajinu, arhivska fotografija

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Hrvatski Caritas poslao je danas novu pošiljku pomoći prema Ukrajini, a ovaj put je riječ i prehrambenim i higijenskim proizvodima, izvijestili su iz Caritasa te naveli da je to ukupno 19. pošiljka koju su tijekom protekla tri mjeseca uputili ratom pogođenim stanovnicima Ukrajine.

Najnovija se pošiljka u potpunosti sastoji od prehrambenih i higijenskih proizvoda koje je na području Zagrebačke nadbiskupije darovima građana i poslovnih subjekata u svojoj akciji za I sitno je bitno pomoć izbjeglicama iz Ukrajine prikupio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.


Trideset i dvije palete pomoći vrijedne više od 425.000 kuna tijekom vikenda stići će u Mukačevo, a odande će ih Caritas Transcarpathia sv. Martin, koji djeluje u sklopu nacionalnoga ukrajinskog Caritasa Spes, u skladu s potrebama svojih korisnika, logističkim mogućnostima i sigurnosnim uvjetima, usmjeriti u druge krajeve zemlje, izvijestio je Hrvatski Caritas.


Riječ je o pomoći prognanicima iz okupiranih područja na jugu i istoku Ukrajine koji su smješteni u ustanovama i prihvatnim centrima Caritasa Spes, kao i kolektivnim smještajima organiziranima na župnoj razini.


Današnjom pošiljkom, ukupna vrijednost materijalne pomoći koju je Hrvatski Caritas uputio u Ukrajinu dosegnula je 6,5 milijuna kuna, a transportirana je na 604 palete ukupne težine 242,6 tone.


Dostizanje tolike ukupne količine prehrambenih i higijenskih proizvoda te sanitetskog materijala, invalidskih pomagala i priručne smještajne opreme koje je Hrvatski Caritas u dosadašnjih 19 tegljača s humanitarnom pomoći otpremio u Ukrajinu omogućili su: materijalni darovi koje su putem župnih caritasa prikupljani u nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske, donacije u proizvodima hrvatskih tvrtki kao i novčani darovi hrvatskih građana, poslovnih subjekata, ustanova i udruga te pozivi na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!