07:08 / 09.10.2019.

Autor: D.M./HRT

Čekaju se vijesti s Atlantika, potraga intenzivirana

-

-

Foto: - / -

Peticiju za nastavak potrage potpisalo je više od 42 tisuće ljudi, a u kampanji za prikupljanje novca osigurano je više od 34 tisuće eura.
Nema novih vijesti o potrazi za hrvatskom kapetanom Dinom Miškićem i sedmoricom brodolomaca u Atlantiku, nakon potonuća broda Bourbon Rhode. Bijelo i crveno signalno svjetlo, uočeno nad Atlantikom u noći s nedjelje na ponedjeljak, probudilo je novu nadu da su osmorica nestalih živi.

Još su tri broda preusmjerena na područje s kojeg su stigli pozivi upomoć, a poslan je i zrakoplov američke obalne straže. Pretražne operacije pod vodstvom Alp Strikera, u koje su uključene bespilotne letjelice, kao i operacije koje su izvela tri druga plovila, te prelet američkog zrakoplova Hercules C-130, u ovoj fazi nisu dali rezultata, priopćio je Bourbon.

- Pored broda, angažirane su opet američka i francuska mornarica, zračne snage, brodovi trgovački i ostali. Pretražuje se akvatorij, međutim još rezultata nema. Nada i dalje postoji i želimo vjerovati da će imati sretan epilog, izjavio je predsjednik Sindikata pomoraca Hrvatke Vladimir Svalina.


Peticija za nastavak potrage, koju su pokrenuli rodbina i prijatelji kapetana Dine Miškića, skupila je više od 42 tisuće potpisa, a u kampanji za prikupljanje novca osigurano je više od 34 tisuće eura. Ako pomorci budu pronađeni, sav prikupljeni novac proslijedit će se obiteljima smrtno stradalih pomoraca s potonulog Bourbon Rhodea. Ako pak intenzivnija potraga uskoro ne da rezultate, oni će tim novcem unajmiti zrakoplov za potragu.

Grmoja i Aleksić pozvali na prikupljanje novca za potragu

Zastupnici Nikola Grmoja i Goran Aleksić pozvali su u Saboru kolege i građane da se uključe u kampanju prikupljanja novca za privatnu potragu na Atlantiku koju su pokrenuli obitelj i prijatelji kapetana Miškića. "Nadamo se i molimo da će posada i Dino Miškić biti pronađeni, sudjelovanjem u akciji pokazujemo da naše ljude ne zaboravljamo i da nikad od njih nećemo odustati", poručio je Grmoja. Aleksić je zahvalio svima koji su potpisali peticiju i uplatili donacije.
"Velika je šansa se ljudi pronađu. Vjerujem da su svi živi i zdravi i da će ih pronaći oni koji ih traže", rekao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!