17:32 / 25.03.2019.

Autor: M.Š./Hina

Čelnici sindikata u Uljaniku dolaze kod predsjednice

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će na Pantovčaku primiti čelnike sindikata u Uljaniku, koji od nje traže potporu njihovu zahtjevu Vladi da to pulsko brodogradilište uđe u proces restrukturiranja umjesto u stečaj, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik Štrajkaškog odbora i Jadranskog sindikata Boris Cerovac.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će na Pantovčaku primiti čelnike sindikata u Uljaniku, koji od nje traže potporu njihovu zahtjevu Vladi da to pulsko brodogradilište uđe u proces restrukturiranja umjesto u stečaj, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik Štrajkaškog odbora i Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

-
Od predsjednice tražimo potporu prema Vladi za restrukturiranjem Uljanika, izjavio je Boris Cerovac i podsjetio da su je sindikati prije par dana pozvali u posjet Uljaniku kako bi se "i osobno uvjerila u kakvoj agoniji žive sami radnici".

Dodao je da sindikati žele predsjednici zahvaliti na dosadašnjoj potpori Uljaniku i planu restrukturiranja.

Inače, radnici Uljanika u ponedjeljak su ušli u peti dan štrajka, no zasad nema nikakvih pomaka u vezi s razrješenjem situacije. 

Ulazi u brodogradilište su zavareni, a moguće je ući samo na jedan ulaz koji nadziru članovi Štrajkaškog odbora. Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima, dok se kooperanti koji rade na polarnom kruzeru ne puštaju u brodogradilište.

O Štromarovoj izjavi da radnici trebaju tražiti drugi posao: Jadno, neozbiljno i neodgovorno

Cerovac se osvrnuo i na izjavu potpredsjednika Vlade Predraga Štromara kako "radnicima Uljanika treba poručiti da trebaju tražiti drugi posao te da zahvaljujući potražnji za radnicima mogu raditi na drugom, boljem i kvalitetnije plaćenom mjestu".

- Jadno je i neozbiljno kada si netko koji je na toj poziciji dopušta uopće davati takvu izjavu, poručio je.

- To zasigurno utječe na emocije radnika. Ovo je neozbiljno i neodgovorno, zgroženi smo tom izjavom. Brodogradnja je strateška grana i ne znam tko si želi pripisati ulogu grobara brodogradnje, naglasio je povjerenik SIndikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko.
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!