07:54 / 01.05.2022.

Autor: M.M./HRT

Čestitka ministra Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline povodom 27. obljetnice VRO Bljesak

Davor Božinović i Nikola Milina

Davor Božinović i Nikola Milina

Foto: Slavko Midzor/Goran Stanzl / Pixsell

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović i Glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputili su čestitku uoči obilježavanja 27. obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak. Istaknuli su kako je operacija Bljesak svojom snagom i uspješnošću podigla moral svim hrvatskim braniteljima, ali i napaćenom hrvatskom narodu te nagovijestila pobjedu u Domovinskom ratu. Čestitku prenosimo u cjelosti: 

Poštovani hrvatski branitelji, cijenjene obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

Dan poput današnjeg, kada slavimo veličanstvenu pobjedu hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga, budi mnoštvo emocija.

Osjećaj ponosa i domoljublja isprepliće se s dubokim poštovanjem prema žrtvi koju ste podnijeli i čak ste bili spremni podnijeti i veću. Naše misli danas su osobito usmjerene na obitelji čiji su najmiliji, vođeni domoljubljem i čovjekoljubljem, dali svoj život, a mnogi svoje zdravlje za drugog.

Združena vojno redarstvena operacija Bljesak svojom je snagom i uspješnošću podigla moral svim hrvatskim braniteljima, ali i napaćenom hrvatskom narodu te nagovijestila pobjedu u Domovinskom ratu.

Kao stanovita prekretnica rata, odigrala je važnu ulogu u oslobađanju okupiranog hrvatskog teritorija i privođenju mučnog ratnog razdoblja prema pobjedonosnom kraju.

Stoga na ovaj važan datum novije hrvatske povijesti želimo zahvaliti svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, na svemu što su podnijeli i žrtvovali za našu Domovinu te nas naučili da se Domovina jedino zajedništvom čuva.

Posebno smo ponosni na 2.160 pripadnika Specijalne policije MUP-a koji su sudjelovali u ovako veličanstvenoj operaciji, a u mislima nosimo sve obitelji devetorice poginulih specijalaca.

Svim hrvatskim braniteljima čestitamo 27. obljetnicu vojno redarstvene operacije Bljesak, stoji u čestitci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!