Četvero ozlijeđenih iz nesreće poljskog autobusa vraća se u zemlju

07.08.2022.

07:19

Autor: I.Z./HRT/Hina

 Teška nesreća na A4: Počelo izvlačenje tijela iz autobusa

Teška nesreća na A4: Počelo izvlačenje tijela iz autobusa

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je jučer navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.

Do nesreće poljskog autobusa u kojem su bile 44 osobe - 42 putnika i dva vozača - došlo je oko 5. 25 u subotu ujutro na cesti Goričan-Zagreb kod mjesta Breznica. Pritom je 12 osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene.

- Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj, objavio je Niedzielski na Twitteru.

Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica. Poljski ministar zdravstva, izvještavaju poljski mediji, potvrdio je da je prognoza za petero njih neizvjesna.

Niedzielski koji je odmah nakon nesreće doputovao u Hrvatsku ranije je na konferenciji za novinare održanoj s hrvatskim kolegom Vilijem Berošem zahvalio hrvatskom narodu, ministru Berošu i hrvatskoj vladi.

- Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti, a hitne službe su vrlo brzo bile na mjestu nesreće i pružile pomoć, rekao je.

- Pacijenti doista imaju vrlo dobre uvjete, dodao je. 

Upitan o vrsti ozljeda koji su pretrpjeli poljski građani koji su putovali na hodočašće u Međugorje, Niedzielski je rekao da se radi o "vrlo ekstenzivnim, multiorganskim ozljedama".

- Ima puno lomova, rebara, kostiju, nogu. Radi se o vrlo ozbiljnim lomovima, naglasio je.

- Oni koji su u najozbiljnijem stanju prebačeni su u Zagreb, istaknuo je. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!