10:41 / 27.04.2021.

Autor: HRT/D.M.

Cijepljenje na Velesajmu: "Tko je radio platformu? Mene bi bilo sram!"

Božana Pavlek

Božana Pavlek

Foto: HTV / HRT

Na Zagrebačkom Velesajmu nastavljeno je masovno cijepljenje građana. Cijepe se AstraZenecinim cjepivom i nema gužvi. Do sada je cijepljeno oko 1.600 ljudi, a pozvano ih je oko 4.000, javila je za Dnevnik u podne Ruža Ištuk.


Prema podacima Nastavnog zavoda "Andrija Štampar" za danas se preko liječnika opće medicine naručilo preko 1700 pacijenata, a njih oko 1200 prijavilo se preko platforma 'CijepiSe'. Na Velesajmu bi se danas trebalo cijepiti i gotovo 500 prosvjetnih djelatnika. 

Davor Oblak se na cijepljenje naručio preko svoje liječnice obiteljske medicine, baš kao i gospođa Štefica. Prijavila se ranije na platformu, ali kad je rečeno da ne zovu - jučer se prijavila svojoj liječnici i danas je cijepljena. Organizacija cijepljenja, dodala je - je odlična. Nada se da će ljudi iz ovoga iz ovoga zvući pouku - da čuvaju zdravlje i paze na ponašanje.

- Željela bih pohvaliti organizaciju, ove ljude na terenu. Presavršeno. Aplikacija i netko tko je radio ovu aplikaciju i sjedi u uredu. Mene bi bilo sram, kazala je Božana Pavlek koja je već preboljela koronavirus. Cijepljenje, maska i mjere, sve to mora biti i dalje, dodala je. 

Proteklih dana veliki problemi pojavili su se oko platforme Cijepi se, a samim time i oko organizacije cijepljenja. Stoga su se jučer na zagrebačkom Velesajmu cijepili samo oni koje su pozvali obiteljski liječnici. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!