Cijepljenje u Jelkovcu: Ne dolazite ako niste naručeni

05.05.2021.

19:09

Autor: I.H./Hina/Dnevnik/IMS/HRT

Josipa Zrinski

Josipa Zrinski

Foto: Dnevnik / HRT

Sportska dvorana u Jelkovcu jednom od zagrebačkih punktova za cijepljenje. Danas se ondje cijepilo u dvije smjene i to Pfizerovim cjepivom. Pozvano je 800 ljudi.

- Odazvalo se 780 građana, očekujemo danas ispuniti kvotu. Dnevno ovdje imamo 10 liječničkih timova, ekipe civilne zaštite, Crvenog križa i studente administratore, rekla je u HTV-ovom Dnevniku Josipa Zrinski, koordinatorica za cijepljenje Doma zdravlja Zagreb - Istok. 


Težih nuspojava nije bilo, dodala je, objasnivši kako je bila jedna blaža reakcija koja nije zahtijevala hitnu medicinsku pomoć. 


Na pitanje novinarke Dajane Šošić je li bilo onih koji nisu imali svoj termin, a došli su se pokušati cijepiti, Zrinski je rekla da je bilo takvih građana koji su došli nenaručeni. Apelirala je na građane da to ne rade jer se neće cijepiti ako nemaju točan termin, a svojim dolascima samo stvaraju gužvu. 


Na tom će se punktu do kraja tjedna, rekla je Zrinski, cijepiti Pfizerom, za ponedjeljak je najavljeno da će biti AstraZeneca, a ostatak tjedna ovisno o raspoloživim dozama ostalih cjepiva. 

Zagrepčani cijepljeni na ZV tamo će biti cijepljeni i drugom dozom 


Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar izvijestio je u srijedu da su svi Zagrepčani koji su cijepljeni prvom dozom cjepiva protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu, tamo naručeni i za cijepljenje drugom dozom, u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 


Točan termin za cijepljenje drugom dozom na Velesajmu građani mogu provjeriti putem sustava e-Građani, pozivom na besplatni broj 0800 8804 ili preko odabranog liječnika obiteljske medicine. 


Napominje se kako je cijepljenje drugom dozom na punktu na Zagrebačkom velesajmu organizirano isključivo za osobe koje su na tom punktu primile i prvu dozu cjepiva. Osobe bez termina narudžbe neće biti cijepljenje zbog ograničenja organizacijskih kapaciteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!