09:48 / 20.08.2021.

Autor: P.F./HRT

Cijepljeno 50% odraslih

Cijepljeno 50% odraslog stanovništva

Cijepljeno 50% odraslog stanovništva

Foto: HZJZ / Vlada

Gotovo dva mjeseca kasnije nego što je bilo planirano - u Hrvatskoj je najmanje jednom dozom cijepljeno 50% odraslog stanovništva, a 41,7% svih građana. Najveći udio cijepljenih ima Grad Zagreb - 48% ukupnog i 58% odraslog stanovništva. Premijer Andrej Plenković na twitteru je još jedanput pozvao one koji se dvoume - da se cijepe. 

U četvrtak 19. kolovoza broj ukupno utrošenih doza dosegao je 3.200.638. Tako je 1.691.778 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.508.860 cijepljeno s dvije doze. Cijepljeno je 41,69% ukupnog stanovništva odnosno 50,10% odraslog stanovništva, priopćio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

- Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni. Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje, izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog Krunoslav Capak.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (48,0% ukupnog stanovništva, odnosno 58,0% odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (44,2% ukupnog, odnosno 53,5% odraslog stanovništva).

Informaciju o tome objavio je i premijer Andrej Plenković  na svojem twitter profilu.  Još je jedanput pozvao sve one koji se dvoume - da se cijepe.

HZJZ je objavio u grafikon cijepljenih jednom dozom, kao i završenim cijepljenjem po županijama.

Cijepljenje po županijama

Cijepljenje po županijama

Foto: HZJZ / HZJZ

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!