14:08 / 15.05.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Cijepljeno više od tisuću turističkih djelatnika makarske rivijere

default error photo

Oko 1700 turističkih djelatnika makarskog primorja prijavilo se za cijepljenje, a njih više od tisuću cijepljeno je danas prijepodne u dvorani Gradskog sportskog centra u Makarskoj.

Direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić izvijestila je i da se cijepljenje obavlja bez gužvi i problema za sve turističke djelatnike, trgovce, brodare, agencijske službenike, iznajmljivače i druge koji rade ili su u kontaktu s gostima.

- Tri tisuće doza cjepiva bit će dovoljno za današnji dan, dodala je.

- Nama je vrlo važno prije početka turističke sezone brendirati Makarsku i makarsku rivijeru kao sigurnu destinaciju. Već sada imamo goste u Makarskoj i na rivijeri pa prema procjenama očekujem da bi turistička sezone trebala biti bolja nego lanjsko ljeto kada je Makarska ostvarila 50 posto turističkog prometa u odnosu na 2019., rekla je Novak Srzić.

Epidemiologinja Anamarija Jurčev Savičević iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije rekla je da cijepljenje u Makarskoj protječe odlično i u skladu s očekivanjima.

- Odaziv je vrlo dobar, a mi smo kao ekipa sa sedam timova iz splitskog Zavoda pojačani s kolegama iz makarske ispostave i drugim liječnicima s makarskog područja spremni da se što više stanovništva s makarskog područja procijepi, izvijestila je.

Masovno cijepljenje protiv koronavirusa za turističke djelatnike Makarske i makarske rivijere održava se u organizaciji Grada Makarske i gradske Turističke zajednice te suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!