Čistoća: Prazne se reciklažna dvorišta i odvozi glomazni otpad s ulica

18.08.2021.

22:59

Autor: T.V./HRT/Hina

Glomazni otpad

Glomazni otpad

Foto: Dnevnik / HRT

Podružnica Čistoća u srijedu je priopćila da je u tijeku odvoz glomaznog otpada koji je nepropisno odložen na javnim površinama, a od glomaznog otpada se prazne reciklažna dvorišta. Također, u tijeku je i odvoz krupnog otpada s kućnog praga onim građanima koji su tu uslugu zatražili prije obustave odvoza.

Nakon toga će, u što kraćem vremenskom roku, započeti s odvozom glomaznog otpada sukladno zahtjevima građana koji su zaprimljeni u kolovozu, o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti, navode iz Čistoće.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u objavi na Facebooku pozivao je građane da ilegalna odlagališta otpada na javnim površinama prijavite putem aplikacije mojZagreb, na e-mail redarstvo@zagreb.hr ili na telefon 01 610 1566.

Iz Čistoće podsjećaju da građanima pružaju uslugu odvoza krupnog otpada na zahtjev građana te naručivanje kamiona Čistoće ispred kućnog praga. Za ovu vrstu otpada građani mogu, bez naknade, naručiti dva puta godišnje odvoz do 2 m3 ili jednom godišnje odvoz do 4 m3, navode u priopćenju.

Obrazac zahtjeva za odvozom glomaznog otpada građani su dobili uz račun u veljači a zaprimaju se na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, na mail adresu: cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispunjavanjem e-Zahtjeva na internet adresi https://cutt.ly/pQNAdQZ do 15. studenoga 2021. godine.

- Obvezujemo se dostaviti odgovor na zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, a ne duljem od 20 dana, poručuju iz Čistoće.

Podsjećaju građane kako krupni otpad građani mogu u vlastitom prijevozu predati, bez naknade, u reciklažna dvorišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!